dinsdag 16 september 2008

Villa Helmhorst


Het Noordwijkse zuiden houdt op bij “Helmhorst “. De laatste villa op de Zuidboulevard.
Nu, recente nieuwbouw in de “Noordwijker Stijl”. Een fraai appartementengebouw dat onderdak biedt aan onder meer Neerlands Grootste Voetbalmeester Louis van Gaal.

Toen, het oude Hotel Helmhorst van de familie van Wijk en bekend als opname locatie voor de film : De Vierde Man. Het bloederige verhaal van de spider woman. Levensdrama! The Fourth Man
Kijk nog even naar de trailer van de film! De film geeft een mooi beeld van het Noordwijkse Zuiden in de jonge jaren tachtig van de vorige eeuw. Let ook even op de figuranten. Bekende Noordwijkse gezichten. Herken in de moeder van de bruid ‘Tante Gras’, ons aller Gerarda Sophia Paulina de Jong - Rijnders sedert 1931 echtgenote van ‘Ome Bert’ . Trouwens een opvallende eigenschap om personen die geen enkele bloedband hebben toch het ere-predikaat Ome ( denk aan ome Freddy , van de Heineken) op te leggen.
Tante Gras , haar broers en zussen waren talentvolle amateurspelers die in de vereniging 'HTIOS'(Het Toneel Is Ons Streven) uiting gaven aan hun kunnen. Zoals hier in 1946 in "De Twee Weezen".