zaterdag 5 november 2011

Villa 'De Koekoek'


Mocht Noordwijkse Huizen op 10 november a.s. de Hoofdprijs winnen in de staatsloterij dan is ze "mijn" ! Die romantische in de zuid-duinen gelegen villa "De Koekoek". Het uit 1917 stammende Rijksmonument ,schepping van A.H. Wegerif, architect met wie u al kennis maakte in de speelfilm "De Kribbebijter" bouwde het huis in opdracht van de familie van Leeuwen. Nu, mag u haar, voor een stukkie 3 miljoen plus hebben,  luister naar de makelaar, die in een boeiende video zijn koopwaar aanprijst.
Nu nog op zoek naar de opnames uit de TV serie ''Juliana" van de EO. Zoekt u mee? Trouwens, die Wegerif is een interessant kereltje. Van vele markten thuis. Decorbouwer van Nederlandse speelfilms, voorzitter van de Haagsche Kunstkring, aanjager van de Olympische Spelen in Nederland, deskundige op het gebied van het bouwen van flats en zo zijn er nog wel wat momentjes te vinden waaruit mans veelzijdigheid blijkt en dit is zijn: Architectuur.
PS-De aankoop van de KOEKOEK gaat niet door hoor, het was weer een niet in de Staatsloterij!  Zolang de Rijksdienst voor het Culturele Erfgoed maar goed blijft opletten, wacht uw Noordwijkse Huizen nog even op de hoofdprijs! Zou collecteren ook mogen?

Mooi plaatje:Wekelijks vliegen we met onze Qheli boven de huizen van 's lands rijken. Wat komen we allemaal tegen? We blijven nog even boven de zuidrand van Noordwijk hangen.Noordwijk-Zuid, u heeft de buurt al een paar keer voorbij zien komen in deze rubriek. Op deze inmiddels niet meer zo blanke top der duinen stond vier jaar lang dit rijks-monument te koop. De vraagprijs van landhuis De Koekoek in Noordwijk beter bekend als 'het huis met de bel' was aanvankelijk €3,25 miljoen.Na drie jaar zakte men naar €2,85 miljoen, maar ook dat was te hoog, zelfs voor een uniek object als dit. Dat blijkt wel uit het bedrag dat Geert van Engelen (partner bij Bain & Company) en zijn vrouw Françoise Dings (ziekenhuisbestuurder in Amsterdam) er een paar jaar geleden uiteindelijk voor betaalden: €2,5 miljoen.Het aardige is dat dit power couple dat vanuit de achterzak deed, want er rust geen hypotheek op het pand. Het huis, op krap een halve hectare duinzand, stamt uit 1917 en werd onder architectuur gebouwd door Henk Wegerif. Meer dan negentig jaar was het in handen van dezelfde familie. Dat maakt het aan de binnenkant nogal, eh, authentiek.De nieuwe eigenaars zullen dus nog wat werk te verzetten hebben, mochten ze over een eigentijdsere smaak beschikken, maar een goede keuze blijft het. Al is het maar vanwege het fenomenale uitzicht over de Coepelduynen, helemaal tot aan Katwijk.