zaterdag 12 januari 2013

A.W. Weissman en Noordwijk
Hoe kan Noordwijkse Huizen een nieuw jaar beginnen zonder een terugblik op Adriaan Willem Weissmann. We blijven vóór we naar Noordwijk vertrekken, nog even in Amsterdam voor een bezoekje aan Lizzy-Cottage. Klik de link aan en geniet van het fraais dat de Hobbemastraat 12 siert. Goed,  na die bezichtigingen door naar de Zuid-Boulevard. Daar wordt gebouwd! Een huis voor DR.Weismann te Duisburg. Weismann spelt de naam van de DR. en niet met de bekende schleifen S waarmee Adriaan Willem Weissman signeert......wie het weet mag het zeggen!

De man met dat hoedje is vast en zeker de aannemer de heer A. de Bes. De mannen met de witte hemden zijn  de stucadoors en de man met het vestje is denk wel  de timmerman. Uit het zolderraam piept ook nog een werknemer, die man hoort bij het karretje beneden op straat met het opschrift: "Aanleg voor gas, water en stroom".


Mijn goeie, beste, mooiste en meest beminde "Witte Huis", geflankeerd door  "Clarenwijck" en "Marezate" ik beloof je nu eindelijk eens je bouwgeschiedenis te gaan uitzoeken....helpt u ook een handje mee? Doe mee met de zoektocht naar Adriaan Willem Weissman in Noordwijk!
 Bekijk de foto bij Beeldbank Leiden Regionaal Archief