woensdag 24 april 2013

Villa De Koekoek

Er klinkt gestommel op zolder. Ja dat moet ook wel : stel je voor dat er een inbreker met een houten been tussen je opgeslagen meubilair door loopt te struinen, logisch dat dat niet zonder geluid gaat, arme luidruchtige dief, 10 jaar had hij in het Franse Vreemdelingenlegioen gediend en daardoor zijn Nederlands burgerrecht ook nog eens verloren. Hij verbleef liever in een villa dan in de petoet, had hij toch nog kort in weelde verbleven.
Villa "De Koekoek"  gelegen in de Zuidduinen van Noordwijk aan Zee is een Rijksmonument. Dat weet u als trouwe lezer van de Blog Noordwijkse Huizen al heel lang. Er valt weinig meer toe te voegen, helaas, nog altijd geen hoofdprijsje gewonnen in welke loterij dan ook, dus helaas behoort het pand inmiddels een andere eigenaar toe of staat nog in de verkoop. 
Mooi plaatje:Wekelijks vliegen we met onze Qheli boven de huizen van 's lands rijken. Wat komen we allemaal tegen? We blijven nog even boven de zuidrand van Noordwijk hangen.Noordwijk-Zuid, u heeft de buurt al een paar keer voorbij zien komen in deze rubriek. Op deze inmiddels niet meer zo blanke top der duinen stond vier jaar lang dit rijks-monument te koop. De vraagprijs van landhuis De Koekoek in Noordwijk beter bekend als 'het huis met de bel' was aanvankelijk €3,25 miljoen.Na drie jaar zakte men naar €2,85 miljoen, maar ook dat was te hoog, zelfs voor een uniek object als dit. Dat blijkt wel uit het bedrag dat Geert van Engelen (partner bij Bain & Company) en zijn vrouw Françoise Dings (ziekenhuisbestuurder in Amsterdam) er een paar jaar geleden uiteindelijk voor betaalden: €2,5 miljoen.Het aardige is dat dit power couple dat vanuit de achterzak deed, want er rust geen hypotheek op het pand. Het huis, op krap een halve hectare duinzand, stamt uit 1917 en werd onder architectuur gebouwd door Henk Wegerif. Meer dan negentig jaar was het in handen van dezelfde familie. Dat maakt het aan de binnenkant nogal, eh, authentiek.De nieuwe eigenaars zullen dus nog wat werk te verzetten hebben, mochten ze over een eigentijdsere smaak beschikken, maar een goede keuze blijft het. Al is het maar vanwege het fenomenale uitzicht over de Coepelduynen, helemaal tot aan Katwijk.Toch ligt het daar fraai, midden in het duinendel. Geniet er nog maar even van. Hier de plaatjes en wat advertenties.