dinsdag 30 augustus 2016

Badplaats Noordwijk150 jaar Jong, H.Liefferink (ook Lieffering), rentmeester van graaf L. van Limburg Stirum Noordwijk

Ben het helemaal met u eens.........uitgaande van het getoonde op deze foto:  het moet een vreselijke ziekte zijn geweest, waaraan de heer Liefferink (ook Lieffering)is overleden.......hoop maar dat de gezamenlijke Noordwijkse Boek Delers, een mooiere beeltenis van de goede man op de kop hebben getikt....de einddatum voor het aanleveren van de kopij voor alle herinneringsboeken schijnt op scherp te staan........steeds vaker bereikt de blog Noordwijkse Huizen een verzoek om hulp bij het vinden van een foto van een Noordwijks kopstuk. Proberen kan altijd. Soms als enig resultaat een aantal grootgerasterde krantenportretten........helpt vast bij het verder zoeken.
 Hadden ze maar verf van Liefferink gebruikt.....altijd goed geschilderd.
Trouwens moet nog even verder zoeken of er een relatie bestond tussen de rentmeester en de weduwe van de wethouder, u weet wel. Niet? Blijf volger..........in één van de 'volgende afleveringen van de Blog Noordwijkse Huizen"..........handenwringend en tanden knarsend afmattende spanning..........

PRO-GEN met uitputtende dank aan Hans Montanus!
Herman LIEFFERINK, bouwkundige, rentmeester, geboren Almelo 10-08-1878, overleden Noordwijk 10-06-1941 op 62-jarige leeftijd, zoon van Gerrit LIEFFERINK, huisschilder, en Leida UILENREEF. Zuidboulevard 6, Offemweg 6a.
Gehuwd op 27-jarige leeftijd Noordwijk 27-09-1905 (aktenummer: 29), gescheiden na 24 jaar Noordwijk 29-10-1929 van Catharina GROEN.
Uit dit huwelijk: 3 kinderen