dinsdag 11 oktober 2016

Badplaats Noordwijk, 150 jaar Jong, met de muziek mee: The Riats - Vara's Fanclub Tune"Party Time", de kreet lijkt zelfs bij de allerjongste generatie van de familie ingebakken te zitten. Taart en Slingers! Was weer feesten natuurlijk. Mét die Solids! Maar waar en wanneer The Riats in mijn leven zijn gekomen? Vergeten ! Gelet op de handtekeningen is het wel erg intiem geweest en waren zij vast heel erg beroemd toen, in die jonge jaren zestig!


Ja Hoor! Ze waren wereldberoemd! Dat blijkt 7 jaar later in aanvullin op de info uit 2009  wanneer YouTube aanvullende info levert: Écht wereldberoemd! Die Haagse Rock- en Beatgroep, zij vormen de huis-band van het  Nederlandse teener-muziek-programma "VARA's Fanclub" met de bandleden  Frans Doolaard (steelguitar), Co van der Hoeven (guitar), Steve Biesot (bass) and Louis Debij (drums). Wow.....
Nog even terugrijpend op de info van Ron de Wit van 14-06-2009:The Riats gingen in 1969 uit elkaar. de drummer Louis Debij is daarna in Casey and the Pressure Group terecht gekomen, dit is de groep van de bekende toetsenman Cees Schrama die ook het jazzprogramma Session presenteerde."
Ook is er info te vinden op  dutch ri groups from the 60's