maandag 21 november 2016

Paviljoentje: Badplaats Noordwijk, 150 Jaar Jong. Koningin Astrid of Koningin Emma

Tijd genoeg

Een jubelende pers volgde het prinsje Boudewijn de toekomstige Koning van België naar Noordwijk,,,,,,,Met duizenden letters bracht uw Noordwijkse Huizen dit mooie gebeuren al onder uw aandacht, vandaag moet u het GOOGLE zoektoetsje zelf maar even bedienen........u heeft per slot nog een hele week tijd om het raadsel op te lossen. Vermist een monument en een strandpaviljoen.........had zo schattig gestaan.....Maxi en Hilda aan de High Tea in het paviljoentje........kan er gewoon van dromen....zo zoet. Maar Helaas........De Koning van België verschijnt eerst volgende week op Noordwijkse gronden........bezoeker aan de ESTEC, ons veelgeprezen oord van de toekomst.......komt vast een plaats reserveren voor een tochtje langs de bollen richting Mars! Noordwijk heeft een goede band met Belgische Koningshuizen. Kregen de Badplaats niet heel veel publiciteit in de omringende landen door de zomervakanties van de kinderen aan het Noordwijkse strand doorgebracht. Geweldige promotie was dat.....drommen fotografen bevolkten de zonnige stranden........maar dat monument.....ben er al een jaar of tien geleden over begonnen.......
Cornelis van Vliet ontwerpt het strandpaviljoen waarin de Koninklijke gasten vertoeven tijdens de zonnige zomervakantie.


Ideetje van onze gemeente architect Van Vliet......man met VISIE....ontwerper van de "Witte School", oprichter van tuindorp Noordwijk Binnen. Schattige witte woninkjes........met tuintjes en grote schuren. Slaapzolders in twee delen.......jongens en meisjes apart.....slaapkamer voor de ouders beneden, naast de woonkamer met kelder........welke verli'qhg'te geest heeft ooit het gebruik van een kelder verbannen?????? Philips?????// waarschijnlijk om de koelkast te promoten........Om nog even op dat monument terug te komen.........restaureren.......en ook dat paviljoentje.....opgericht als  lokaal voor het geven van.taallessen een toekomstige vorst, zijn zusje en het baby broertje..........misschien willen de gezamenlijke Noordwijkse Architecten het de  gemeente wel aanbieden als blijven monument voor 150 Jaar Badplaats..........kan niet al te bezwaarlijk zijn.......Succes.......kan altijd nog subsidie vragen bij het Oranjefonds!!!!

zondag 25 september 2011


Raadseltje: Astrid of Emma


Vandaag een raadseltje voor U: was het nu het Koningin Astrid Monument  of  het Koningin Emma Monument of was er sprake van een tweetal identieke monumenten gemaakt door de gemeentearchitect C. van Vliet. Stonden ze rug aan rug of juist lijnrecht tegenover elkaar. Waar zijn ze gebleven?  Er zijn vast nog wel Noordwijkers die bij het bollen planten aanwezig waren en die deze belangrijke vraag kunnen beantwoorden. Alle tussen 1920 en 1930 geboren Noordwijkse bollenpoters aan u het verzoek dit mysterie te ontrafelen: noordwijksevillas@gmail.com.