woensdag 27 september 2017

De Intuïtie van een Noordwijkse Blogger, Opduin weg, Midduyne weg....RembrandtwegGemeente Noordwijk 28 June 2016Ze verdwijnen: hotel Opduin en pension Midduyne. Er komt een résidence, met 8 appartementen. Benieuwd naar deze ontwikkeling? Op dinsdag 19 juli is er een inloopavond in Grand Hotel Huis ter Duin. Vanaf 20:30 uur. Procedure, voorontwerpbestemmingsplan, conceptbouwtekening, afmetingen.... Vraag de specialisten het hemd van het lijf!
Het onderstaande verhaal komt uit de Leidsche Krant van 25 september 2017........
De bouw van een nieuw appartementencomplex aan de Rembrandtweg in Noordwijk is een stap dichterbij. De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan. Daardoor is het mogelijk dat op de plek van het voormalige hotel Opduin en het niet meer in gebruik zijnde pension Midduyne acht appartementen verrijzen.
Hoewel de politiek van Noordwijk het plan omarmt, lijkt de juridische strijd over de nieuwbouw nog niet voorbij. Een van de omwonenden heeft een privaatrechtelijke zaak aangespannen, omdat hij vindt dat hij wordt geschaad in zijn recht van overpad. Daarnaast is de bewoner niet blij met de grootte van het gebouw. Ook vreest hij dat het appartementencomplex, in vergelijk met hotel en pension, voor meer hinder gaat zorgen. Zijn woongenot zou worden aangetast, omdat een aantal balkons van Residence Opduin grenzen aan zijn perceel. Dat kan mogelijk leiden tot waardevermindering van de woning.
De gemeente deelt de visie van de omwonende niet. De overlast neemt juist af, omdat een hotel nu eenmaal intensiever wordt gebruikt en meer verkeer aantrekt. Ook zou de inbreuk op de privacy als gevolg van hotelkamers of een appartement volgens de gemeente niet wezenlijk anders zijn. De raad is het met die visie eens.
Het wordt vol in onze zuid-duinen.Onwaarschijnlijk hoeveel 'prijswinnaars'  over de vele miljoenen  beschikken om zich - handje contantje-  een nieuwbouw stulpje te laten aanmeten standaard voorzien van de meest luxueuze luxens, als keukens, zwem- en badbaden, garages gevuld met ronkende mobielen. sport- en tennis accommodaties.......you name it-they got it......en alles beschermd in een bom-proof omhulsel...lekker mooi, gezond en veilig wonen in het Noordwijkse buitengebied! En dat allemaal.........vooral zo houden........


Wat beelden uit voorgaande openbare publicaties ter herinnering aan twee oude bekenden: Opduin en Midduyne en vergeet u vooral niet nog even door de blog Noordwijkse Huizen te bladeren. Leef mee met de opkomst en val van de Rotterdamse heer Donker. Hoor het wel van u, de details!

Bijna klaar de Nieuwbouw