woensdag 3 april 2013

Hotel-Café De Bruinvis

 Het water staat Hotel-Café De Bruinvis tot aan de lippen... zij bieden ter ruiling aan 2 binnenbanden waarop zij zich tot dan toe drijvende hebben kunnen houden maar om het Hotelbedrijf nieuw leven in te kunnen blazen hebben zij dringend gebrek aan beddenlakens. Het zal een kwestie geweest zijn van halen en brengen maar in 1985 komt het pand toch onder de hamer voor nog geen 3 ton mag u een bod uitbrengen.
In 1909 spoelt er een familielid van de bruinvis aan op het Noordwijkse strand. Onmiddelijk nam een mondhygenïst van de gelegenheid gebruik het gebit van het monster te saneren, jammer genoeg moest er een nijptang aan te pas komen...duidelijk slecht onderhouden.
Het is een "STOP DE PERSEN" voorpaginabericht op 27 maart  1992: "Bruinvis op Noordwijks strand". Bent u ook zo benieuwd of het diertje drager was van een flinke kluit ambergris in zijn darmenstelsel....of hangt mijn hengel nu bij de foute vis. Over fout gesproken? Ook geen Leidsch Dagblad op de voordeurmat gevonden vandaag? Zo mini kan het tabloidformaat  toch ook weer niet zijn?