woensdag 22 juni 2016

Badplaats Noordwijk, 150 Jaar Jong, OPROEP

dinsdag 4 juni 2013

Noordwijkse Huizen wist het al, van Leen's Eethuis....kan u er nog heel veel over vertellen, lieve mensen met veel prachtige contacten........en hard werken in die sobere jaren zestig.....

In 2013 biedt de  Kop van de Hoofdstraat al een andere blik op Leen's eetpaleis.

 Door de eeuwen heen lijkt de kop van de Hoofdstraat onveranderd. Neem die foto van vóór 1900 en kijk naar het geveltje achter de brievenbus, loop dan langs het vissershuisje met het openstaande luik en bewonder de Volkswagen Kever die staat geparkeerd voor Leen's Eethuis, langs de GROKO en dan naar de Jan van Kan of de  Speelgoedboom op het hoekje met de Grent.  Gevels veranderd en Leen Houwer en Jan van Kan zijn niet meer.  Ook de POST is ter ziele en brievenbussen zijn verdwenen maar de plattegrond is onveranderd. Morgen valt Noordwijkse Huizen u niet meer lastig met het Palaceplein! Weet u nog een leuk onderwerp?

dinsdag 3 november 2009

Leen's Eethuisje

Leendert Houwer geboortig uit Leiden was een beroemdheid waar het zijn salades, belegde broodjes en anderssoortige hartige happen betrof. Zijn Jambalayaschotel viel zelfs bij het Koningshuis in de smaak. Leen ontving er een eervolle onderscheiding voor.

Noordwijkse Huizen herinnert zich vooral Leen's cavia, een proto-type waarschijnlijk, in de kleuren van een wild duinkonijn, die om de een of andere onduidelijk reden Keessie werd genoemd. Hij had daarentegen een sehr Hübsche vrouw, Frau Edith die Jung und Tüchtig war. Ach, geschiedenis zijn ze allemaal!

We laten liever Leen zelf aan het woord. Beschaafd dat moesten die jongens wel zijn geen lang haar dragers maar misschien had dat wat met die cavia te maken. Jaloers! O ja, 'Noordwijkse Huizen' had al eerder aandacht voor Leen's Eethuis .

maandag 9 maart 2009


Leen's eethuis

Vandaag heb ik exact 1.5 minuut om deze blog af te ronden. En het is niet goed. Leen's eethuis stond niet op de plek die ik u hier vertoon. Naar mijn mening was het een pand ernaast. Maar ja, die 1.5 minuut speelt me parten. Het moet gewoon maar fout blijven staan! Maar ú weet het. Niet zeuren ook. Het is gewoon níet goed. Moet kunnen.


En Leen en zijn vrouw Eéédieth heb ik goed gekend. En Kobussie, maar dat is weer een heel ander verhaal. Heb er veel broodjes half om gegeten en broodjes tartaar met ui en salades én bakken vol Jambalaya. Mmmmmmmmm, wordt straks lekker smullen!