zondag 22 juni 2014

Louis, Piet Hein, Baiana's én Chili Lasagne

"Heb je van de zilveren vloot wel gehoord, de zilveren vloot van Spanje……Hein, Piet Hein, Piet Hein zijn naam is klein. Zijn daden benne groot, zijn daden bennen groot, hij heeft gewonnen de zilveren vloot."
Via dit liedje kennen de meesten de zeevaarder Piet Hein die in de Tachtigjarige oorlog zijn overwinningen behaalde op de Spaanse Zilvervloot en weet u waarmee hij begonnen is......precies met de inname van de stad Salvador da Bahia,  precies die stad waar onze Louis en zijn team vorige week ook een overweldigende zilvervloot wegsleepten.....goed voor goud!  Nu dus op  ter voorbereiding op de volgende zege: Winst op Chili, dus begin deze zondag maar met gezang.....om in de stemming te komen.
Dit keer hebben we Generaal Louis om de troepen aan te voeren en is het de bedoeling dat hij met de gouden vloot huiswaarts zeilt om de zegen terug te brengen naar zijn Noordwijk! Piet Hein, onze nationale held, waar ze op Cuba weer heel anders over denken ! Let op die stoere overwinnaarsblik, sprekend onze eigen Louis.
De mooiste verovering uit Salvador da Bahia ligt nu al te wachten op de thuiskomst van Louis.....deze schattige Baiana wacht met smart op hem, de grote verlosser,  Salvador van de Fifa Cup!

...en als laatste wapen van het legioen gaat heel Nederland aan de Chili-Lasagne, we zullen ze daar eens een poepie laten ruiken............