maandag 23 juni 2014

São Paulo Bruist


Vandaag mag u op visite in de grootste stad van Zuid-Amerika. São Paulo. Er zijn geen precieze cijfers over het totale aantal inwoners van stad. Bij een  recente volkstelling zijn er meer dan  22 miljoen inwoners in São Paulo geregistreerd, Buitengebieden en niet-geregistreerde inwoners van de favela's niet meegeteld. São Paulo is daarmee een van de grootste steden ter wereld met een oppervlaktevan  meer dan 1500 km².  Inwoners van São Paulo worden ook wel Paulista's genoemd. De etnische samenstelling van de bevolking is zeer divers.In vergelijkiing met ons vaderland: Nederland telt 16.805.037 (2013) inwoners. Het bevolkingsaantal zal volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek  toenemen tot 17,8 miljoen in het jaar 2040. Dat wordt dus nog flink buffelen voordat we São Paulo kunnen verslaan. Reizen in de stad gaat eenvoudig met het openbaar vervoer. trein, metro en bus voeren de mensenmassa's aan en af....

Het zijn harde werkers, die Paulistas, vriendelijk en vrolijk....het zijn net Noordwijkers!!!
Soms tref je een kinderschare aan in het park, zitten de duifjes te voeren en dromen van een leven, later als ze groot zijn, dan worden ze stervoetballer....kan het leven mooier zijn dan op een zonnige dag in het Parque da Luz in São Paulo.
Natuurlijk kan er nog één dag mooier worden in São Paulo  en dat is de dag waarop de Nederlandse Nationale Voetbalhelden de elf van Chili verslaan. Vandaag dus. Blijven we het op 6 punten houden.....4-2 dan maar! Succes Louis, mannen.....komt goed! Dirkie is er toch ook bij!