woensdag 16 juli 2014

Uitstappen bij Villa Nova

 Uitstappen bij Villa Nova.....is het wel een halte, of werd daar uitsluitend op verzoek gestopt....?  "Hij stoept op verzok" zoals mijn altijd grappige vader voorlas van het naast de trambestuurder bevestigde bordje. Maar even serieus;  u bent nog altijd onderweg naar Noordwijk aan Zee en heeft Noordwijk Binnen zojuist achter u gelaten en nadert, langzaam maar zeker uw einddoel. U laat het fraaie Villa Nova links liggen en besluit op de retourreis nog even bij 't Stalhuis te gaan kijken.
Albert Verweij met zijn echtgenote Kitty van Vloten bewoners van Villa Nova kent u al....moet wel, in meer dan twintig afeleveringen van de Blog Noordwijks Huizen werd de beroemde Nederlandse dichter /streep/ schrijver bezongen. Zijn buurvrouw in Villa Liesbet tevens schoonmoeder van de dichter, mevrouw van Vloten was een regelmatige bezoekster van zijn stulpje evenals andere gezinsleden die er over de vloer kwamen met name zijn schoonzusters:  Martha van Vloten gehuwd met Frederik van Eeden en Betsy van Vloten gehuwd met Willem Witse.
 Maar in zijn studeerkamer boog Albert Verweij zich over zijn werk met af een toe een uitstapje naar buiten voor een logeerpartij met de kinderen in een tentje of het stilweg genieten van het ongerepte uitzicht over de beide Noordwijken.....inspiratie voor vele dichtwerken waarin zijn ode aan Noordwijk tekenend mag zijn voor zijn liefde voor al het Noordwijkse.




De Blog Noordwijkse Huizen heeft  nog even wat  foto's verzameld uit voorgaande afleveringen over  Albert Verweij.