maandag 8 augustus 2016

Beach of Rio de Janeiro..... Made in Holland, Ruby and the Gold Medals........Badplaats Noordwijk, 150 jaar Jong........Ruby van Urk.........Made in Holland...........Rio de Janeiro......Roots in Suriname.......Wortels in Noordwijk........
De grootste schat van Noordwijk gevonden aan het Noordwijkse strand: Zand!
Vol lof stond uw blogger 2 jaar geleden in Copacabana te genieten van 's werels allemooiste Skyline, de meest oogverblindende parade van het  prachtige strand en van alles dat langs het oog golfde, mannen en vrouwen en de witte branding van de zee en de aanrollende golven........zo hartverwarmend mooi.......alleen het strand toonde niet het gebruikelijke parelwit van de Caraïbische stranden maar dat zag er exact zo uit als het  strand thuis in Noordwijk. Het onze ! Al mijn lofzangen over al het fraais dat Praya Copacabana mij had getoond werden besloten met: "Maar ons zand is mooier"........weinig kon ik toen vermoeden dat een aantal jaren geleden, na een vreselijke alles verwoestende storm er geen strand meer overbleef en dat vervolgens werd aangevuld met een door een Nederlands bedrijf uit de Noordzee opgediepte zandlaag.......het stond in het Leidsch Dagblad van afgelopen zaterdag......ben het even kwijtgeraakt;
maar met uw hulp komen auteur en oplage van het artikel hier zeker nog wel bij te staan. 


Ach u heeft me weer lelijk laten zitten met het tonen van uw interesse in de blog Noordwijkse Huizen......U krijgt nog één kans,  doe de rest van de tekst in hetzelfde artikel alle eer aan: maak een Wereld Beroemd meisje van Ruby van Urk.......met Rio, zal  uw blogger zorgen voor een weergave van van het artikel van Luuk Blijboom!

10-08- 2016: Ja Hoor,  gevonden, twee dagen later, uitgeknipt en in het nog te scannen cylindervormige archief van het Bureau Zoekgeraakte Stukken.....Het is  een artikel van de hand van Luuk Blijboom in het Leidsch Dagblad met de lokkende titel "Rio buiten de brochures" en een toegevoegde kop:" Copacabana strand van Nederlands zand" met een beetje geciteerde tekst, ongeveer zo:"  het was een Zwols bedrijf -R.Boltje-  " die het zand leverde voor het schurend scherpe bolrond gepolijste profiel van al die perfecte Braziliaanse billen  die  gehuld in de lokale klederdracht  met hun   "Fio Dental"    aanleiding geven tot mijn advies de inschrijving voor de Katwijkse klederdrachtparade op het strand voor de komende jaren uit te breiden met stranden uit de  gehele wereld  te denken valt aan  Acapulco, Bali, Fiji, Bikini, Copacabana, Miami of Fort Lauderdale om maar eens een paar zij-strat(nd)en te noemen en al die andere Costa's hebben mooie stranden, maar eerlijk is eerlijk, Noordwijks Zand is mij het liefste.

Ja, jammer dan! Krijgt u niet te zien wat er voor aantrekkelijks boven deze onderdanen te genieten valt.........dat is dan weer mijn zoete wraak........Bijvoorbaat mijn historische dank en Ruby van Urk, Made in Holland, met een vader die ooit het uit Suriname afkomstige talend van een prille Noordwijkse voetbalvereniging was........van Urk.
Heb aan alles en iedereen al veel aandacht besteed in alle blogs, maar doet u mij deugd en laat Ruby goud halen in de wereld hit-charts, familie van badman met de naam Engel en heeft u heel veel dorst gekregen denk dan nog eens aan die andere inwoner van Noordwijk: Heineken. Proost: Noordwijk Badplaats 150 jong!!!!!!!!!

Ruby komt naar Noordwijk: U kunt nog kaarten bestellen in Noordwijks prachtige theater "de Muze" Doen hoor! Zie u daar!  Donderdag 24 november 2016 om 20.15 uur.....zegt het voort.....zeg

Ruby van Urk-De weg naar 40
Omschrijving:
En dan word je 40… De Noordwijkse zangeres Ruby zag het al een paar jaar aankomen en wil dit bijzondere jubeljaar niet onopgemerkt voorbij laten gaan. 40, dat moet gevierd worden! Hoe? Ruby weet het wel! Met een jubileumshow vol muziek, verhalen, foto’s en herinneringen over alles wat het pad naar de 40 ons zoal brengt. Ruby zingt op eigen wijze met haar prachtige stem liedjes over vriendschap, Noordwijk, liefdesgeluk en liefdesverdriet, over moeder worden en kind zijn. Het wordt een feest van muzikale herkenning rond liedjes met een lach en een snik. Want zijn we niet allemaal op weg naar de 40 of verder..?

   

Kijk hier voor alle informatie