vrijdag 14 april 2017

De Intuïtie van een Noordwijkse Blogger, Wat doen we dit Jaar met Pasen?Goede Vrijdag.....Dit keer in een heel wat minder gelovige betekenis dan in voorgaande eeuwen....Verandering. Vernieuwing. Vrijheid. Voort ...
Wat een feest om  na een half jaar weer eens over de Oude Zeeweg te kunnen Cruisen in een benzine voortbewogen  ruimteschip.........ja het is er dan toch van gekomen.....het mirakel van de voltooiing van een weg naar de zee, een oud zandpad, getransformeerd tot Oude Zeeweg. Aan haar boorden verrezen inmiddels twee kapitale herenhuizen de voeten omzoomd met een verhoogde stoep voor wandelaars, een treetje lager dan de baan voor pedaalridders, rood gekleurd. De rijbaan, Strak asfalt in  'fifty shades of grey' versierd met  regelmatig terugkerende artistiek gedecoreerde gietijzeren putdeksels. Heldere oversteekplaatsen met de zwart-witte vacht van dieren  uit de wildernis niet geheel onverstandig leidend naar veiligheid biedende verkeersheuvels....For Friendship Travel for Ever!  Goede Vrijdag. Was het de intuïtie? In 2010 werden al miljoenen buitenlandse bezoekers welkom geheten in de Blog Noordwijkse Huizen?  Profetie of was het Professie....... Oordeelt u dit keer:Zelf.
"vrijdag 2 april 2010
Friendship Travel op Goede VrijdagGrote drukte verwacht in Noordwijk. Miljoenen buitenlanders bezochten in de afgelopen eeuw Noordwijk met de Pasen. Het feest begon al op 'Goede Vrijdag' om pas op Paasmaandag ten einde te lopen. Een half miljoen bezoekers! Noordwijkse Huizen herinnert zich zelfs nog een Pasen, lang, lang geleden, dat er luidsprekerauto's door het dorp reden met het verzoek aan de bevolking onderdak te verlenen aan gestrande touristen.
Dat waren nog eens tijden! Prachtig! Friendship Travel Centres Limited. En als traditionele tractatie krijgen alle gasten een vijgenboompje mee naar huis! Leuk idee voor de banketbakkers in ons dorp. Koekjes van bakken en in een leuk gedecoreerd trommeltje verkopen! Succes verzekerd.
Weet u het nu nog niet......Uw bestemming voor het Paas weekeinde? Met Pasen komt u naar Noordwijk! Lekker Sportief, lekker bezig! Sportgemeente bij uitstek.....nog nooit tevoren zag u zoveel gehelmde fietstoeristen gebruik maken van de bankjes bij de zee,,,,,,,effe bijkomen van de trap over de schelpenpaden door de duinen, lopen over het strand, surfen, schelpjes zoeken, misschien wel een oude fles uit zee opvissen met een cheque ter waarde van 1 miljoen of met een romantische boodschap, als .....Robinson  💓zoekt vrouw💓....zoiets,,, en dan tot slot een bollenbed  induiken zo'n heerlijk geurend bollenveldje, Heerlijkste plekje Nederland..........Noordwijk!  U komt toch ook?