woensdag 4 juli 2012

De Vier van Westwijk

"Noordwijk - De opnames van de avontuurlijke familieserie ‘De Vier van Westwijk en de verdwijning van Bo Monti’ zijn begonnen in Noordwijk aan Zee. De serie is een productie van Waterland Film en de AVRO. De hoofdrollen worden vertolkt door Tygo Gernandt en Ferry Doedens. De kinderrollen worden gespeeld door Floor Blommestijn, Fleur van der Zon en Stefan Perrier.
De serie is gebaseerd op de boekenreeks ‘De Vier van Westwijk’ van schrijfster Manon Spierenburg. Zij schreef tevens het scenario voor deze serie.
‘De verdwijning van Bo Monti’ is een avontuurlijke en humoristische zoektocht van drie kinderen naar de verdwenen zanger Bo Monti. Een hoofdrol is weggelegd voor hun hond Koesja. Chris, Jack, Tessa en de hond beleven spannende avonturen en groeien uit tot heroïsche personages.
‘De Vier van Westwijk’ speelt zich af in het fictieve plaatsje Westwijk aan Zee aan de Noordzeekust. In de winter is Westwijk aan zee een suffend dorp . In de zomer groeit het, door de enorme toestroom van toeristen, uit tot een ‘mondaine’ wereldstad waar alles mogelijk is.
Locatie van "De Vier van Westwijk" honderd jaar geleden, derde huis van links "Sonnevanck"

Sonnevanck, tweede van links, op de rug gezien 
De regie van de serie is in handen van Barbara Bredero en Camiel Schouwenaar . Belangrijke bijrollen zijn er voor o.a. Jessica Zeylmaker, Marijn Klaver, Mara van Vlijmen, Catharina Haverkamp, Marc Nochem, Romana Vrede, Wim Bouwens en Job Raaijmakers." Avro maakt familieserie "De vier van Westwijk".