donderdag 6 december 2012

Zo leuk....Een Ganzenbord


Dag Sinterklaasje, dag, daaaaggg....Noordwijkse Huizen krijgt deze leuke kaart als geschenk. Misschien is er nog meer van te maken dan een afdruk in een blog. Wat dacht u van een Ganzenbord?  De kern van Noordwijk Binnen, het veld biedt de mogelijkheid in 63 velden te worden onder verdeeld ( het product van twee symbolische getallen 7 en 9). Waar dat vandaan komt...geen idee, maar u weet het vast wel! Vraag niet wie het heeft verzonnen maar ga aan de slag. De vakjes met een speciale betekenis zijn:
6 brug:  Ga verder naar 12;  19 herberg:  Een beurt overslaan;  31 put:  Wie hier komt moet er blijven tot een andere speler er komt. Degene die er het eerst was speelt dan verder.;42 doolhof of doornstruik:  Terug naar 39;  52 gevangenis:  Zelfde als 31;  58 dood:  Terug naar begin, opnieuw beginnen ; 63 einde: Wie hier als eerste komt heeft gewonnen.
Genoeg gebouwen en punten om aandacht aan te schenken, leuke geschiedenisles: Alle bruggen met naam en toenaam, gevangenissen te kust en te keur in het fraaie dorp, kruidentuinen, kerken, te veel om op te noemen. Gaat u beginnen? Kerstman, leuk cadeautje voor onder de kerstboom ! Bijvoorbaat hartelijk bedankt!