dinsdag 24 april 2012

Bierhuisje van Freddy Heineken

"In de Noordwijkse zuid-duinen tussen een aantal riante bungalows, ontdekte ik een huisje, dat uitgezonderd het dak en een paar trappen, is gebouwd van lege bierflesjes."
 Herman van Amsterdam ontdekte het huisje, gemetseld van WOBO's [World-Bottle's]  in de tuin van de heer A. Heineken, in leven gewaardeerd inwoner van -én "OOM" der  burgers van Noordwijk. Onze eígen ome Freddy, en geloof het of geloof het niet, maar het huisje staat er nog altijd!
 Biermagnaat en uitvinder: wat dacht u van een verlengde armleuning in het vliegtuig ter ontspanning van dat ledemaat der reiziger. Briljante gedachte! Denkt uw Huizen ook vaak, met opgevouwen knieën in de vakantie-charter: kon het maar een centimetertje meer zijn! Of wat dacht u van de bierfles-bungalow? Met ons gezins-bier-verbruik hadden wij in die veertig jaar die sinds die uitvinding zijn verstreken allang een hypotheekvrije drieverdiepingen tellende villa -in diezelfde zuid- inplaats van statiegeld kunnen bekostigen. Leuke man, die Heineken blijkt ook wel uit zijn lachende letter e in het Heineken logo. Die Freddy, je hoort het hem glunderend denken: ja-h, wie het laatst lacht lacht het best!