dinsdag 10 april 2012

Doe de Was de Deur uit

Begin de kinderkermis bij de wasserette, dat lijkt uw Noordwijkse Huizen een ideaal uitgangspunt. Hup, alle moegespeelde en vuil geworden kinderen de trommel in......en draaien maar! Maar misschien beter nog: Doe de was de deur uit.... een inmiddels lang vergeten slogan.
Komen we aan bij het gouden bruidspaar W.F. Mierenmet-M. Neuteboom die residentie houden aan de Bakkerkorfstraat [ook alweer een oude bekende van uw blogger]. De heer Mieremet was jarenlang machinist en wasmeester bij de Wasserij Thijswijk.

U kent deze foto's al, maar het maakt het verhaal weer iets completer.
 Eerder las u al uitgebreid over de Stoom Wasscherij Thijswijk, maar de onderstaande  foto is nieuw, die dient als bruggetje naar de rest van de volgende weken. Het Bloemencorso komt er aan. Noordwijk in Bloementooi! Het wordt een lust om Noordwijk te doorkruisen en misschien heeft iemand nog wel een fotootje van de buitengewoon mooie mozaiek die ter ere van de Thijswijk werd gewrocht door de heren Rijnbeek en  Abswoude. Of zomaar iets anders verschrikkelijks moois uit de voorbije gloriejaren. Misschien kan Ron , u weet wel, die knaap die vroeger alle foto's over Oud Noordwijk verzamelde, wel een oproep plaatsen........blijf kijken!