zaterdag 21 april 2012

Noordwijk 's-Werelds Bloemenbadplaats

De leus is alweer een kwart eeuw oud: Noordwijk 's-Werelds Bloemenbadplaats; en we blijven er in geloven. Zeker op een dag als vandaag, als het beroemdste corso het "Bloemencorso van de Bollenstreek" aan ons voorbij trekt! Dus komt dat zien, start op de Boulevard om 9.30 uur of kijk mee op de webcam, op de computer of op de TV(morgen). Alles is mogelijk, dus mis het niet.
 "Het beroemdste corso is het Bloemencorso van de Bollenstreek. Zaterdag 21 april rijdt hiervan alweer de 65ste editie zijn 40 km lange route van Noordwijk naar Haarlem. Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft. Het corsothema dit jaar is Communicatie.

De bonte stoet vertrekt om 9.30 uur vanaf de boulevard in Noordwijk naar Haarlem, waar het ongeveer 21.00 uur prachtig verlicht de Haarlemse binnenstad zal binnenrijden. Hier zijn de praalwagens nog tot zondag 22 april tot 17.00 uur te bezichtigen. Evenals vorig jaar zal het corso ook langs Keukenhof rijden, waar het in de namiddag de fameuze Keukenhof Corso Boulevard passeert.
De optocht bestaat uit zo'n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers."
Hoop dat u er veel plezier aan zult beleven, geniet - met - uw Noordwijkse Huizen van harte mee!