woensdag 6 juni 2012

Lapduyvels en Marktschreeuwers

Bij de lapduyvels en marktschreeuwers op de markt bij het Waaggebouw in Amsterdam aan de overkant bij de Barndesteeg staan de Noordwijkse hoveniers, daar  kun je terecht voor het aanschaffen van zomervruchten en de enige en echte Noordwijkse kruiden. Van de kruiden moet je mengseltjes brouwen die alle mogelijk kwalen kunnen genezen, voor elke  pijnlijke aandoening is er wel een remedie te verkrijgen.. In Noordwijk moet je voor die kant en klare kuurmiddelen naar de winkel van H.G. Pistoor. 
Pistoor heeft voor elke kwaal wel een kruid gewassen, maakt u zelf  een keuze: wordt het oogenwater of Abshaubbins's Anti-Rheumatische Watten. Proost! Op uw gezondheid!

Mocht u ondanks alle kruiden en goede wensen toch klachten blijven houden, dan moet u zorgen dat ge 's morgens vroeg voor 9 uur zijt bij het Academisch Ziekenhuis te Leiden. Vraag aan den portier bij welke professor gij u te melden hebt. Is uw ziektegeval van belang voor de studie der jonge medici, dan kan het gebeuren, dat men u op uw wensch kosteloos opneemt! Gansch Nieuw!