zaterdag 2 juni 2012

Zeebaden Anno 1858

Al in het jaar 1858 biedt A. van Konijnenburg, logementhouder te Noordwijk Binnen kamers aan te Noordwijk aan Zee, bekend door de gunstige gelegenheid voor Zeebaden gelegen in de nabijheid der Holl.IJz.Spoorweg.
Wel moest je dan met je badhanddoek onder je arm en je koeltas in de hand, een aardig stukje lopen. Van Piet Gijs vandaan, het dichtst bij Noordwijk gelegen station, waarvan hier wat beelden geleend van de KlugtenKrant.   Kent u misschien ook het intrieste verhaal van de Vondeling van Piet Gijs : Leest en huivert!
Tot slot van dit fraaie epos: Wie verzon ooit het jaar 1966 voor het vieren van het 100 jarig bestaan van Noordwijk als Badplaats? En......wie richt er nu eindelijk eens een groepje op ter voorbereiding van een volgend jubileum, datum en jaar kunnen altijd met redenen worden omkleed.......timmeren dus mannen: strandkarren voor in de optocht en breien dus vrouwen: netten en visserstruien, om het publiek mee in te pakken! Het wordt weer helemaal leuk in Noordwijk. "Feest van Herinnering"!