zaterdag 23 februari 2013

Gymkahua-races bij Huis ter Duin

 Het is een uitverkocht huis op het terras van Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Er is buitengewoon veel belangstelling voor de Gymkahua-races zaterdagmiddag. Dat is prachtig nieuws voor alle sportievelingen onder U,  lezers. Effe geen marathonnetje of  bescheiden triathlonnetje, strandloopje of andere inspanning langs duin en strand. Nee een echte Gymkahua-race! Misschien is de tekst ook niet helemaal in orde, maar dat is wat er in de krant staat!
Het was niet zo maar iets, gezien de samenstelling van het comité! Jhr. van Panhuys, jhr.mr. L.A. van Schuylenburch, mr. H. Tydeman de heer De Sauvage Nolting en de dames van Panhuys, Viotta-Wilson, Romswinckel en Van Son. De leiding van het geheel is in handen van de heer Tydeman, bijgestaan door den heer Sauvage Nolting. Verscheidene fraaie prijzen zijn beschikbaar gesteld zowel door de heer Tappenbeck als van de zijde der talrijke badgasten.
Misschien wordt hier gymkhana bedoeld. Een atletiek- of paardensport evenement afkomstig uit het 19e eeuwse India. Gymkhana's zijn weer helemaal in. Nu als autosport op parkeerplaatsen waarbij het gaat om rijvaardigheid. Op You Tube buitelen de filmpjes u tegemoet. Toch maar eens zoeken! Reuze heftig!