vrijdag 1 februari 2013

Norvicus Kampioen

 Ja, wie wil dat nu niet horen...Norvicus Kampioen. Het is alweer wat jaartjes geleden, in 1925 om precies te zijn, maar het was toch een "keigaave" prestatie van die "knaapen". Norvicus was geen lang leven als voetbalclub beschoren.
Er volgt nog een eenmalige opleving. Door crisis gedwongen spelen zijn in 1932 nog een liefdadigheidwedstrijd: de baten zullen vloeien in de kas van het plaatselijke Crisiscomité. Let u ook even op de namen, heel dapper zal uw 'Noordwijkse Huizen' ze voor u overtypen. Rot klus maar dan moet u wel beloven dat u even Google't of ze -per persoon- en aangevuld met "Noordwijkse Huizen" daar ook makkelijk terug te vinden zijn. Beloofd? Gaan we:
 Voor Noordwijk aan Zee stonden op het veld: Jac. Plug, doel; Nico van Beelen en Jac. van Exter, achter; T. van Wijk, J. Deurman en Dirk Hoek, midden; W. de Bes, B. van Wijk, W. Hoek, J. Lut en M. Hoek, voorwaartschen. Voor Noordwijk Binnen: A. van den Berg, doel; F. Vink en W. van der Meijden, achter; J. Hoogendam, J. Wassing en Joh. Rakhorst, midden; J. van Nes, H. Imthorn, Th.Ruigrok, J. Wassenaar en hellemond, voorwaartschen. Scheidsrechter was de heer P. Angevaare. De aftrap werd verricht door de burgemeester Drs. J.B.V.M.J. van de Mortel waarna het "Bloed, Zweet en Traaaaanen" gratis werd ingezet door het Chr. Muziekkorps "De Echo der Duinen". Noordwijk Binnen won met 8-4 en het batig saldo was ongeveer honderd gulden!
Zo, nu mag ik wel van mijn week-end gaan genieten zeker? Twittert u dit verhaal even door naar de achterkleinkinderen van deze voetbal-helden uit een Ver Verleden [VV] Noordwijk ? Voorwaartsch!
En dan....veld afgekeurd, de pest in.. en kappen met die handel, zo kennen we ze weer, Noordwijk op zijn breedst!