zaterdag 2 februari 2013

Herdenkingsdag Willem de Zwijger

Het lijkt wel of ze bij Burgemeester Drs. J.B.V.M.J. van de Mortel  de hand uit komen rollen. De aanleidingen voor het oprichten van comités ter viering van feestelijke herdenkingen binnen het Noordwijkse. Hij is -moet het u wel bekennen- een man naar mijn hart. Waar wachten wij nog op: laten we ook eens een comité oprichten ter viering van herdenkingen...maakt niet uit waarvoor...kom maar op!
 22. De christelijke zangvereniging "Euphonia" tijdens de Willem de Zwijgerherdenking op het sportpark van de voetbalvereniging S.J.C. in 1922. Zittend van links naar rechts: Paulien de Jong, Dina Passchier, Feitje Kruijswijk, Jo Lindhout, Gre de Wit, Judit Groen, Riet Lindhout, Annie Padding, Co Lindhout, Gre Lindhout, Janet Waasdorp, Mien Hegeman en Stien Hegeman. Staand van links naar rechts: Cath. Padding, A. Staffleu, Hilda Mulder, Aardje Meijers, zuster J. Last, mejuffrouw van Os, J. Middel, Alie van Os, Bart de Jong, Corry Waasdorp, R. de Jong, Nel Rotteveel, D. Niel, mevrouw Hazebroek, Arie Vegt, Cor Lindhout, Gerard de Vries, Marie Baalbergen, Jan Lindhout, J. Baalbergen, N. Hazebroek en Bertus Meijers, (Kent u ze nog...)
De christelijke zangvereniging "Euphonia" uit Noordwijk herdenkt in 1933 ( misschien is 1922 een verschrijving?) op het sportpark van de voetbalvereniging S.J.C.  de 400ste geboortedag van Prins Willem van Oranje beter bekend als Willem de Zwijger.
Het is een bijzonder geslaagd feest geworden -misschien valt hier nog iets te leren voor toekomstige Koninkrijksherdenkingsdagen. Nemen we mooi mee bij de evalutie in ons comité ter viering van herdenkingen in oprichting!