dinsdag 2 juli 2013

Manege Meeuwenoord Vergane Glorie

 Vader en zoon Meeuwenoord zijn blij met de nieuwe manege in Noordwijk.
" Arie Meeuwenoord stond op een late zonnige augustusmorgen bij zijn "stallenbouwval"aan de Noordzeestraat achter hotel "Noordzee" tevreden glimlachend....." De eerste zin voor de geschiedschrijving van de Manege Meeuwenoord wordt u hierbij in de schoot geworpen.....of beter nog: zullen we er een roman van maken.  Ontembare paarden, tembare mannen en schoonheden van vrouwen: Wild West in de Noord. De film is er al: doen hoor, die boeken......bestsellers, stuk voor stuk!
.

 Elisabeth Taylor, Mia Farrow, een receptie in het Casino, slipjachten (waarbij alleen die met paarden worden bedoeld), zondagruiters en paardedieven.........de hele grote vakantie gaan we er aan besteden, aan die boeken, volg ons op E-Book.


 Maar dan tot slot het roemloze einde.  Manege Meeuwenoord, opnieuw een bouwval in de Noord. Waar zelfs de duinwandelingen niet meer van start gaan. Wat doet Noordwijk toch met die attracties die iets toevoegen aan haar status van badplaats. Afschoffelen dat is duidelijk? Willen we het anders?