zaterdag 7 september 2013

Het Feest dat DOS Heet


Het zal u, trouwe lezers niet ontgaan zijn, maar  om sportieve prestaties moet u niet bij uw Noordwijkse Huizen aan de bel komen. Moet gezegd dat in de prille jaren van de lang voorbije jeugd er enige tijd genoten is van - ja juist, een basis gymnastiek opleiding bij D.O.S. ergens op een zolder boven in een schuur ergens in de Abraham van Rooyenstraat-. Dat was leuk! En mocht u daar ook ooit geweest zijn, laat het even weten.....zelf kan ik bijna niet geloven dat ik ooit lid van een sportvereniging ben geweest....hoewel nu nog strompelt uw 'Huizen" wekelijks richting Sportschool: Dat het bestáát!" Genoeg eigen roem, door naar het goud van DOS!
Nog een extra vergroting van de krantenfoto gemaakt, kunt u bekenden ontdekken.


 Na de feestelijke viering van het gouden verenigingsjubileum in het 'Casino' schudt de burgemeester de hand van één der eerste bestuursleden van de club, de heer F.H. van Spanje woonachtig in de Wilhelminastraat 7. Pas in 1953 wordt de eerste gynastiekzaal in Noordwijk geopend: het is een plaatje!

  Dan volgt in 1978 het afscheid  van de besuurders mevrouw F. van der List-de Lange en de heer A.C. van Egmond, en hoe het de vereniging verder vergaat vergt nog nader onderzoek van uw verslaggever ter plaatse....maar die moet nu eerst naar de sportschool.... en van na deze sportieve periode uit mijn leven herinner ik mij de heer van Egmond nog als de "Bladenman", gekleed in stoere leren jas, zijn handel transporterende in twee grote fietstassen aan weerszijden van de bagagedrager, bracht hij ons wekelijks  "De Margriet" en "De Panorama" aan de deur met soms zelfs een proefexemplaar van'"De Donald Duck". Zo bleef het altijd feest!