dinsdag 24 september 2013

Rembrandt en de Vigilanter

Uw Noordwijkse Huizen duikt voor vandaag maar eens in een ander blog dat over Noordwijk gaat. Het is STRANDINGEN en toont u eeuwen van vaak ten hemel schreiende rampen die zich zonder uitzondering allemaal afspeelden voor uw eigen Noordwijkse strand. Dus klikken en kijken . U mag het bestaan van die blog ook best doorvertellen aan uw Noordwijkse vrienden....dubbelklikken is in dit geval toegestaan!
Nu wil het geluk dat juist in de aflevering van gisteren een mooi verhaal staat over  dé van Beuningen uit Rotterdam die per jacht naar zijn hotel in Noordwijk reisde. Sportief én luxe, dat dan weer wél!  Dat hotel was het Rembrandt, het hotel dat u aantreft op de tekening in de header van de blog Noordwijkse Huizen. Zo dit hele verhaal is alvast rond.

Maar dan komt het: niet alleen een gebouw kan als monument worden beschouwd, de overlevering die bij dit jacht hoort kan ook zeker als monument worden aangewezen.

De krant er eens op nageslagen en lees je hoe dapper het jacht én zijn opvarende zich hebben gedragen. Lees het met minstens zoveel plezier als waarmee Noordwijkse Huizen deze hele verzameling voor u bij elkaar heeft gezocht en lees over het einde van dit varende monument. 


Met dank voor de geleende foto'sEr is wat tijd overheen gegaan voordat er gelegenheid was meer over de eigenaar van de "Vigilanter te vinden. Maar D. van Beuningen bleek inderdaad Daniël George van Beuningen te zijn, geboren te Utrecht op 4 maart 1877.   In Wikipedia kunt veel meer over hem vinden.