woensdag 18 september 2013

Miami Vice in Noordwijk


 Wilde politieachtervolgingen en op inbrekers geloste schoten. Niet in Noordwijk zult u zeggen, nou dan heeft u niet helemaal gelijk. Wat te denken van de brutale dief die nog brutaler op een herenrijwiel gezeten rondreed met een damesrijwiel aan de hand. Net zo ongeveer als een automobilist die op klaarlichte dag autoplaten staat te wisselen. Dat hoef je in Noordwijk niet te proberen, dus dievengilde opgelet. Oplettende Noordwijkers zien zoiets direct en bellen dan de politie. Onmiddellijk wordt dan de achtervolging ingezet en wil de verdachte niet horen, dan zal hij toch op zijn minst moeten voelen. Paff, pief, poef, kogel in de dij. Goed gemikt luitenant geeft de gepakte gentlemandief vervolgens een compliment aan de schutter. Onderwijl schikt hij zijn pochetje nog eens in de borstzak, veegt het stof van zijn sjieke grijze pak, licht de fijne hoed van het hoofd en stapt parmantig met de agent mee op zijn zijden sokken in de lage schoentjes.....clean-shaven, ook dat nog. En dat meisje waarmee hij uit fietsen zou gaan maar wachten......en dan 100 jaar later een identieke situatie, nu met meer brokken tot gevolg. Lees en huiver:
  Bron: Blik op Noordwijk "De politie heeft in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 september in Haarlem een 23-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, die wordt verdacht van het inrijden op politieagenten in Noordwijk. Ook reed de man vermoedelijk een fietser aan en reed hij bloembakken... en een verkeerspaal omver.
Nadat een getuige dinsdag 17 september rond 07.45 uur meldde dat een man kentekenplaten van een auto verwisselde op de Boerhaaveweg en vervolgens wegreed, gingen agenten op zoek naar de auto. Op de Beeklaan gaven zij een stopteken, waarop de bestuurder zijn auto aan de kant zette. Toen een agent voor de auto stond, gaf de bestuurder ineens gas. Door opzij te stappen kon de agent voorkomen dat hij werd aangereden. De auto reed met hoge snelheid weg.
Er ontstond een achtervolging, die leek te eindigen in een bollenveld aan Het Laantje. Maar opnieuw reed de bestuurder op een politieagent in, die net op tijd opzij kon springen. De auto reed vervolgens vlak langs de agent. De politieman loste een waarschuwingsschot, maar de auto reed met hoge snelheid door. Een andere agent schoot vervolgens gericht op de auto, waardoor de ruit van het achterportier sneuvelde. De auto verdween in de richting van de Jan van Gent.
Dollemansrit
Opnieuw achtervolgden agenten de auto, die met hoge snelheid door Noordwijk reed. Omdat er rond die tijd veel ouders met kinderen op straat waren, besloten de agenten de achtervolging te staken. Op zijn vlucht reed de bestuurder tegen het verkeer in over een rotonde op de Gooweg. Daarbij reed hij een bloembak en een verkeerspaal omver. Ook raakte hij vermoedelijk een fietser.
De auto dook niet veel later op in Noordwijkerhout. Daar reed hij met hoge snelheid in op een bromfietser. Die kon net op tijd aan de kant springen en werd daardoor niet aangereden. Daarna verdween de auto. De politie heeft met een groot aantal eenheden gezocht naar de auto en de bestuurder. Daarbij is ook een politiehelikopter ingezet. Toch werd hij op dat moment niet gevonden.
Aanhouding
Bij een tankstation langs de A200 bij Haarlem zagen agenten woensdag 18 september rond 01.00 uur een auto met een afgeplakte ruit. Uit navraag bleek dat dit de auto was die een dag eerder op politiemensen was ingereden in Noordwijk. De agenten zetten de auto aan de kant en hielden de bestuurder aan.
Lees meer: BlikOp Noordwijk - Bestuurder dollemansrit door Noordwijk aangehouden."
Met natuurlijk een compliment voor de politiemacht.