vrijdag 1 mei 2015

De Competitie, Noordwijk 1 mei

Het is naar de Quarles van Uffordstraat 99 waar de Blog Noordwijkse Huizen u vandaag brengt. Terug naar die eerste mei 1953, de dag waarop commodore P. H. G. Verhoog met het afscheid nemen  als kapitein van de Nieuw Amsterdam van de HAL, de actieve zeevaart verliet. Over al zijn prestaties leest u zijn eigen blog:
Vandaag het laatste deel van het drieluik over Kapitein Verhoog aan de Quarles van Uffordstraat 99 in Noordwijk. "Piet de Schrijver" zoals hij werd genoemd in de kringen van zijn werkgever de Holland Amerika Lijn. Er zijn met gemak nog veel meer afleveringen over de goede man te vullen, maar genoeg is genoeg. We laten hem dolen " Op Bruisende Golven".
 Gunnen hem "De Ontdekking van Amerika voor Columbus" en laten hem tijd voor het herschrijven van de geschiedenis en geven hem zelf het laatste woord.
 

Wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd verlaat hij op 1 mei 1953 de dienst van de Holland Amerika Lijn als gezagvoerder van de Nieuw Amsterdam. Hij blijft schrijven tot aan zijn levenseinde op 16 mei 1984. Mooi mens! Voor meer gegevens kunt u afstemmen zijn eigen blog: Commodore Pieter Verhoog.