donderdag 10 december 2015

De Competitie, Noordwijk 10 december

Voor uw oog verschijnt de heer P. van Bohemen uit de Kerkstraat in Noordwijk Binnen de trotse bezitter -ooit- van een SCHROEFFLESCHVULMACHINE of een Chifon- en kogelfleschvulder met koperen ketel en perspompmachine vermeerderd met een partij bijbehorend vulmateriaal........zonde om dat in de flesschenbak te smijten moet hij hebben gedacht.....groot gelijk P. Goed bewaren die handel.....levert een eeuw later nog wel iets aan statiegeld op!

Schroeffleschvulmachine ( herhaling van
donderdag 10 december 2009).

Een schroeffleschvulmachine daar zou iedereen wel het patent op hebben willen bezitten. Maar de heer P. van Bohemen was er helemaal klaar mee. Daarom stond ie in de krant en was te bezichtigen op het zakenadres Kerkstraat 30 in Noordwijk Binnen. Wie zou 'm gekocht hebben?
Maar er was nog veel meer te vullen. Chifon- kogel- en schroefflesschen, met behulp van een koperen ketel met perspompmachine en...een zwart marmeren schoorsteenmantel. Waarschijnlijk na het vergroten van de kogelflesschenetalage overgeschoten.

Maar dan, in het historische jaar 1992 verschijnt er een heel ander beeld op het netvlies van ouwe Piet......de Noordwijkse dansschool geeft een demonstratie van een pikante Can-Can uitvoering. Heus, midden in de Kerkstraat.......Piet zou gedacht hebben aan een delirium lijdende te zijn....de foto in haar geheel is te bezichtigen bij Erfgoed Leiden en Omstreken........even inloggen, zoekterm Kerkstraat Noordwijk invullen en genieten van de prachtige plaatjes, dank zij zovele vrijwilligers onder uw bereik gekomen.....geniet van uw geschiedenis......