zaterdag 5 december 2015

De Competitie, Noordwijk 5 decemberEen verscheidenheid aan onderwerpen treft u in deze afbeeldingen aan.......als strooigoed uit de zak van Sinterklaas......komt goed te pas vandaag......PAKJESAVOND ligt in het verschiet dus:

Vandaag voor u maar eens een fikse greep uit de 5 december afleveringen uit het archief van de Blog Noordwijkse Huizen. Te beginnen met het avontuur van de 22jarige L.W.

woensdag 5 december 2012


St. Nicolaasavond in Goeden Welstand

De 22 jarige L.W. verkeert op Sint Nicolaasavond 1909 in 'goede welstand' zoals hij zelf beschrijft maar met andere woorden, hij heeft een slokkie te veel op. Hij wordt baldadig en inplaats van het zingen van het ondeugende "Sinterklaas is jarig, zet hem op de pot, ooh wat stinkt dat ventje, doe de deur op slot" nee erger, veel erger. Hij gooide schipper Filippes Gordijn door de ruit bij de weduwe G. De ruit was verzekerd en nog de weduwe nog de schipper ondervonden hinder van deze daad. Toch mocht het niet van het O.M. Hij moest een boete van 10 gulden betalen of tien dagen brommen.

zaterdag 1 december 2012


Wereldkampioen Lacoste in Noordwijk

Lacoste, de Franssche tennister is in Noordwijk gearriveerd.  Ja, precies, de man van die shirtjes!
Zullen we dan maar: op voor een partijtje tennis op de banen van het Casino, een cocktail op het terras met aansluitend een licht soupéétje, luisteren naar het dansorkest dan de voetjes van de vloer en dansen......om onder het schijnsel van het zilveren maantje, blote voetjes in het zand langs de ruisende branding met het lichten van de zee huiswaarts te wandelen.....ook zo'n zin in een avondje onvervalste romantiek....wat zegt u? Sint Nicolaas en pakjesavond vieren! In dat geval wordt het "Zie de maan schijnt door de bomen" in ieder geval: veel plezier gewenst!