dinsdag 1 december 2015

De Competitie, Noordwijk 1 december....Het Kerkstraatboekje....Alle Winkeliers

U komt nog even terug op de wandeling van gisteren door de Kerkstraat in Noordwijk en brengt een bezoek aan een reeds lang geleden verdwenen gebouw,  eens het bedrijfspand van een trots boerenbedrijf........Van de elegante winkelstraat die u gisteren mocht aanschouwen kunt u nu de achterkant bewonderen......Wat ligt daar op die hoop? Wortels voor het paard van de Sint......hoogste tijd om een wit voetje te gaan halen bij die oude baas.........verlanglijstje erbij doen en zingen maar: Zie ginds komt de stoomboot!
Flessen Arie en het Kerkstraatboekje

Flessen Arie Westgeest, wie kent hem niet. Maar na -te lang- speuren in het digitale krantenarchief komt er weinig bruikbaars uit. Dan maar terug naar het huiswerk! De zolder opruimen!

Vijf dozen met krantenknipsels en ander oeverloos materiaal wachten op sortering. Doos één levert de nodige "o jaa's" en "dat wist ik niet meer" op. De geselecteerde stapel is net zo hoog geworden als de lege doos. Dan maar een lege vuilniszak en zonder er nog één keer naar te kijken gaat alles erin. Nog vier dozen te gaan. Op naar de dichtsbijzijnde papier container, daar gaan de goede herinneringen. Maar één knipseltje heeft het dumpen overleefd en fladdert weg in de wind....die foto, dat gezicht komt me bekend voor: Flessen Arie!


Het blijkt een alleraardigst artikel uit de rubriek "Op'evist" van de meest productieve -Noordwijk, haar Inwoners en Huizen- documentalist Ton Meijer . Hoogste tijd dat al zijn artikelen op internet verschijnen. Zoveel info die niet verloren mag gaan. Wie weet hoe het met de digitalisering ervan staat? Ben benieuwd