zaterdag 23 januari 2016

Badplaats Noordwijk 150 Jaar Jong, Voetbal en Oranje

Zaterdag, dus op naar de voetbal.  Toeter mee en sjaaltje om. Vandaag nog geen tijd voor de lokale kleuren rood en wit, maar oranje. Eerst maar aandacht voor de inwoners van de badplaats die hun sporen voor Oranje hebben verdiend. Eerst maar Ruudje....een knaapje uit de Grashoek in Noordwijk Binnen die zomaar bij een buurtbewoner aanbelt....heeft u pen en papier, moet de handtekeningen vragen en.....Ruud verdwijnt richting Sportpark Duinwetering met de benodigde materialen en komt zelfs op de TV in een tekenend gesprek gewikkeld met de "grote Ruud Gullit' himself........geschiedenis.   Wie weet droeg de Noordwijkse grond bij aan  het behalen van het Europees Kampioenschap in 1988 ons ORANJE. Wat schittert er nu nog van Oranje in Noordwijk? Geborgen in hun Oranjepaleizen weet je er  Louis van Gaal, Edwin van der Sar en Dirk Kuijt, gasten zonder sterallures, eerlijke mannen daar houden ze van in Noordwijk. Doe maar gewoon.......

woensdag 19 november 2008


Huis ter Duin en het Nederlands elftal

Al heel veel jaren op een rij verblijft het Nederlandse Nationale Voetbalteam in hotel Huis ter Duin ter voorbereiding op een wedstrijd.
Vandaag, maar ook in 1988. Het jaar waarin 'Oranje' kampioen van Europa werd. Nederlands en Noordwijk's voetbaltrots kwamen tegen elkaar uit. Het 'Nationale' tegen het 'Plaatselijke' team.


Noordwijk verloor de oefenwedstrijd met 1-5 maar niemand heeft daarom getreurd!

Nog zie ik de 'sterren' oefenen op het sportpark aan de Duinwetering. Van Basten met zijn beschadigde jukbeen en Gullit ook een beetje gekneusd lopen rondjes langs de zijlijn terwijl de rest op het veld traint. Gewoon, jonge gasten, balletje trappen, geintje maken met soms een gebrulde aanwijzing van de trainer.
De heilige grond van dít trainingsveld gekoppeld aan de goede verzorging van hotel 'Huis ter Duin'. Díe combinatie -en dát is mijn mening- is de basis geweest van die prachtige overwinning! Wat heb ik genoten van dat nooit meer geëvenaarde verjaardagscadeau! Hup, Holland, Hup!

zondag 17 juni 2012


Vaderdag en Voetbal

Vaderdag en voetbal in Noordwijk: het is allemaal te lezen in de Leidse Courant van 16 juni 1988: Op de Koffie in Noordwijk. "Alle Horeca-gelegenheden aan de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk schenken zondag, vaderdag, gratis koffie."  Mooie ludieke actie - zou zo maar weer kunnen?? Maar het mooiste is het verhaal wat er aan vast is geplakt. Heeft uw blogger heus niet verzonnen om de moed er in te houden, maar het staat er ècht: Het geeft toch weer extra hoop voor vanavond! Na een wankele start van het Nederlands Elftal in 1988 werden we uiteindelijk toch Europees Voetbalkampioen. Maar ja, toen hadden alle trainingen wél op Noordwijks Heilige Voetbalgronden plaatsgevonden!


Goed idee, die gratis koffie, zeker nu bij de viering van het 150 jarig bestaan van de badplaats..........en mocht dat te onvoordelig uitkomen voor de HORECA ondernemers.........begin dan maar met het gratis karafje water bij de maaltijd............trend-setting NOORDWIJKSE STIJL. Ik beloof u, kom persoonlijk in uw "tent" het feest mee vieren........tot 25 juni!