woensdag 20 januari 2016

Badplaats Noordwijk 150 Jaar Jong, Koetswerken

Ook op zoek naar een redelijk tweedehandsje waar u nog het hele jaar plrazier van kunt hebben........misschien is dit FIATje iets voor u. Van eerste eigenaar, oud vrouwtje, altijd binnen gestaan (alletwee !) leuk prijsje......wel vlug uw keuze maken, de belangstelling is overweldigend......u ziet het op de foto!
Nog veel meer Koetswerken:

woensdag 25 februari 2009


Hotel Palace en Vuurwerk


Indrukwekkend. De grootste show van koetswerken ooit, daar op die Noordwijkse Boulevard. Georganiseerd door de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club [KNAC]. Het jaar is 1928. Drie jaar later wil de Algemeine Deutsche Autombil-Club [ADAC]het evenement evenaren, 250 leden van de 'Kloep' trekken de grens over om vervolgens het volledige Palace Hotel te bezetten. Maar dan begint het gedonder en gaat de 'Fahrtleitung' zich ermee bemoeien.
Lees liever zelf het stukje uit de krant van de journalist met een vooruitziende blik. Kan onze Char nog een puntje aan zuigen. Het slot epos van zijn artikel zegt alles: 'Het bombardement, dat minutenlang aanhield en waarmede het laatste nummer als het ware uit elkaar spatte.'

zaterdag 22 mei 2010


Concours van Koetswerken


Das wel ff andre koek! Naast waar nu het Gat van Palace is, staan de luxe koetswerken van 1928 in het gelid ter keuring. In afdeeling II, in de reeks seriekoetswerken wint de Fiat 503 Weymann. Keurig autootje voor dames. Racen vandaag de dag nog heel wat dametjes langs Palace in een Fiatje 500!


Ach en verder is het een prachtig verhaal, over auto's, merken, prijzen en bezitters. Niks crisis, gewoon welvaart!


donderdag 16 december 2010


Isotta-Fraschini

Mevrouw Eilbrecht uit Wassenaar wint de eerste prijs met haar Isotta-Fraschini in het nummer open koetswerk op het Concours voor Koetswerken van de Kon.Ned.Aut.Club te Noordwijk aan Zee

maandag 31 oktober 2011


Autoliefhebbers en Huis ter Duin

Het is een drukte van belang op het terras van Kurhaus Huis ter Duin: de K.N.A.C. heeft zaterdag te Noordwijk een concours gehouden voor koetswerken. Een overzicht der wagens, met als inzet een "Excelsior" met een carrosserie van B.T. van Rijswijk,
die de gouden medaille kreeg, voor het best vervaardigde koetswerk in Nederland. [1927]. Daar zal best een pittig woordje over zijn opgeschept door de chauffeurs van die koetswerken die waren ondergebracht bij Garage - Pension voor chauffeurs, Th.J. van Went, Huis ter Duinstraat, Noordwijk a. Zee. Tel.41. Toen het leven nog zó eenvoudig was!

maandag 3 december 2012


Koetswerken Concours in Noordwijk

 Het Koetswerken- Concours in Noordwijk heeft op die zaterdag de 10e juli 1926 niet over belangstelling te klagen. Het bij Huis ter Duin samengestroomde publiek kan zeker talrijk worden genoemd. Flaneert u mee en geniet van de pracht die het oog wordt geboden...Zomerse zondag in Noordwijk....kan het mooier?
dinsdag 12 november 2013


Sport in Noordwijk: Auto Concours


Is het sport of amusement: het Auto-Concours te Noordwijk . Bekijk de Sara, het kleinste autootje dat op de show te zien was of de  Isotta Fraschini , u hier al eerder getoond. Je zou zo dit automuseum genaamd  het Konkoers van Koetswerken  willen binnenlopen. Weer een mooie aanwinst voor Noordwijks -Slecht Weer- Entertainment.......alleen nog een leegstaande auto-showroom vinden én subsidie natúúrlijk......

Tot zover een overzichtje van de blogafleveringen van Noordwijkse Huizen, leuk kaftje erom en publiceren, U mag Noordwijkse Huizen als aangever noemen!