vrijdag 29 januari 2016

Badplaats Noordwijk, 150 Jaar Jong, Konijnenburg, Bussink, van Assendelft de Coningh

Ton Schild meldt: De dame rechts is Antonetta van Konijnenburg, rechts haar broer Jan, links achter Opoe van Konijnenburg-van Dijk en rechts, het gebouw met de luiken is natuurlijk het Badhotel van Konijnenburg.
De dame rechts is Antonetta van Konijnenburg, je kan gevoeglijk aannemen dat de vernoeming van Antoinette Elizabeth Bussink naar deze tante van moeders kant is.... Een andere zuster van haar moeder is Adriana Elisabeth, wiens  levensgeschiedenis wordt bezongen in het boek "Vloed" van schrijfster Susan Smit. Mooie uitdaging om de gebeurtenissen in Nederlandsch-Indië uit de vorige eeuw te gebruiken voor het vervolg op "Vloed"!  Gewoon doen. Komt vast nog eens een OSCAR van!

Een reisje van Singapore naar Fremantle met het motorschip Gordon in 1926....met 11 uur vertraging! Lijkt gezien de afstand, niet heel bezwaarlijk.

Ook zij eindigen als slachtoffer van de oorlog:
U komt haar uiteindelijk tegen in de opgaven van de in kamp Tjideng te Batavia verblijvende slachtoffers van de oorlog. Haar echtgenoot is overleden op 16 mei te Kario/Haroekoe. Treurige berichten.