zaterdag 18 mei 2013

Villa's, Villa's en nog veel meer Villa's

Eindelijk zijn we dan zover, terug naar het uitgangspunt van de "Blog Noordwijkse Huizen", mooie huizen uit de vorige eeuw- of nog ouder- of soms nieuwer- en hun bewoners gevestigd  in Noordwijk aan Zee of Noordwijk Binnen. Dat kan vandaag de dag met behulp van het wereld wijde web heel eenvoudig. Bronnen te over! Starten we gemakshalve nog even bij het Regionaal Archief Leiden om direct een antwoord te vinden op een prangende vraag uit De Blauwdotter, ledenblad van het Genootschap "Oud Noordwijk" Lente 2013 NR.165" hierbij voor u afgedrukt:
Het moet een opname zijn van vóór 1922, het jaar waarin werd begonnen met de bouw van de Vuurtoren in Noordwijk. Villa's: 'de Spits', 'Noordster', de Vuurtoren, 'Duintop', 'Roodkapje' en 'Duinvoet'
Het antwoord is al op deze plek te vinden .
De Oranjeweg met links: 'Riethonk', 'Klein Duimpje' en 'Noordster'

Net als deze opnamen opgesierd met beelden van de Vuurtoren.

Mischien een goede raad voor de redactie van de Blauwdotter: Kijk ook eens bij het Regionaal Archief Leiden en mocht de redactie daarna nog tijd over hebben, bekijk dan ook zo af en toe eens een blog, diverse Noordwijkers spenderen heel veel vrije tijd aan het samenstellen van hun materiaal óver Noordwijk, zou ook aardig zijn als daar iets van waardering zou kunnen blijken door het bijvoorbeeld te melden als een bron van inspiratie of er ergens naar te verwijzen. Overigens veel succes gewenst  met het verzamelen van uw  gegevens: stel ze ook weer ruimhartig ter beschikking van Noordwijkse belangstellenden dat kan zeker door  DVD's mét de heldere beschrijvingen tegen kostprijs te verkopen, ze zullen beslist de schappen uit vliegen!