maandag 1 juni 2015

De Competitie, Noordwijk 1 juni, Dievenbende op het Palaceplein

Vakantie in Noordwijk aan Zee. Hoeveel goede en mooie herinneringen stromen er over het internet bij het lezen van die drie simpele woorden. Zou wel eens een aantal van die gedachten willen lezen. Plaatjes dan maar! U mag mee naar het oude Zee-Dorp uit de tijd van de voor- vorige eeuwwisseling.  Best wel oud.....zo'n 125 geleden.  Ze waren goed in het schilderen van reclameteksten. Uit het losse handje, dat wel.  Mooie petten ook de heren der schepping....zou zo weer mode kunnen worden! Die boordjes en die dasjes....maar richt uw blik liever op die andere gevels.....die met witkalkt gelakte en van een grondlaag van teer voorziene vissershuisjes.
Ziet u de welvaart groeien.......één visserswoninkje heeft het veld al moeten ruimen voor nieuwbouw.Luxe pension 'Zeezicht' is er voor in de plaats gekomen.......aan de overzijde van het plein stichtte mensenredder Jan van Kan zijn Imperium, vele wijzigingen zouden volgen maar toch lijkt de plattegrond nauwelijks veranderd.....geniet van het kijken naar de oude foto's en vergeet niet te speuren naar de gedigitaliseerde collecties bij alle open archieven, kan u even niet doorlinken.....maar ook dat zal wel weer gaan lukken.....Veni, Vidi, Vici, een wereld in verandering. Heerlijk om er deel van te kunnen uitmaken!
Een veldwachter op een stalen ros, prachtige meisjes met strik getooide hoeden en een knaapje met pet en vlinderdas een goede kans dat alle versierselen oranje gekleurd zijn. Koninginnedag uit een oud verleden......Holland op haar mooist!