woensdag 24 juni 2015

De Competitie, Noordwijk 24 juni


Het is een romantische aangelegenheid die Noordwijkse Huizen u aanbiedt op 24 juni 2009: de feestelijke intocht in Noordwijk van de Graaf en Gravin van Limburg Stirum op die 27sten februari 1911 liep de gehele plaatselijke bevolking uit om hulde te breng en aan het paar. Stel u zich de gelegenheid vandaag aan de dag voor......laat uw fantasie de vrije loop.....mooi onderwerp.....mooie vingeroefening voor een  antwoord op de uitnodiging van de Burgemeester en wethouders van Noordwijk om uw bijdrage te leveren aan de Boulevard Discussie 2015. Vandaag is de laatste dag  dat u zich nog kunt aanmelden per mail maar u kunt het allemaal nalezen op www.boulevardnoordwijk

Bijna iedere Noordwijker kreeg de persoonlijk geadresseerde uitnodiging in de brievenbus, maar behoorde u niet tot die gelukkigen, dan hier nog de tekst van de laatste bladzijde van het epistel....wat kost dat nu die grap......en wie zal dat betalen  (zoete lieve Gerritje?)en hoe lang is het geleden dat diezelfde Boulevard  door ingevlogen Portugezen is verbouwd.....vragen,  vragen, vragen.....kan er niet bij zijn, maar misschien wilt u er naar vragen.....prettige borrel! Kost 't?
Ze worden feestelijk ingehaald door de Noordwijkse bevolking het in het zonnige Cannes vers gehuwde echtpaar van Limburg Styrum. Zij krijgen een eerepoort aangeboden van 150 meter lang-, gesierd met het portret van de op 5 juni 1882 geboren Graaf.

Opvolger van zijn in 1902 overleden oudoom F.A.W. Graaf van Limburg Stirum en is -merkwaardiger wijze- geheel van visscherij-benoodigdheden vervaardigd, terwijl zij op smaakvolle wijze overdekt was met vischnetten, waardoor de aanblik verhoogd werd.

De Graaf verwacht wel van zijn visschersvolk dat ze op tijd van de reis terugkeren om hun stem op hem uit te brengen, een grof geld vergoeding wordt geboden!.