maandag 30 november 2015

De Competitie, Noordwijk 30 november

Vraag niet waarom, maar vandaag, op deze droge maandag heb ik zin in de Kerkstraat. Om te beginnen met De Stoof......Nooit geweten dat in dit pand ooit een Bar-Discotheek was gevestigd. U wel? Ken het alleen als de sigarettenwinkel van Leen Vliet Vlieland welk etablissement de bij Noordwijk Binnen zo goed passende naam "de Landman"droeg. Moet ergens nog verpakkingsmateriaal met die titel hebben liggen. Maar dan nog meer opzienbarend nieuws: dit bericht bereikt u vanaf een frisse en ( tot op heden) goed werkende computer.........THE EAGLE HAS LANDED ! Over vier jaar vooroordelen overgestapt en de knoop doorgehakt.........u bent vast net zo trots op uw blogger als ik op...die enorme beslissing......groot ego.......inderdaad. Kunnen ook alle 30 andere blogs weer eens worden bijgewerkt.....wat een feest zal dat zijn!
Maar vandaag terug naar de Kerkstraat, wandelt u mee?
Goudvink Spekslager Krol in Kerkstraat

Het venijn van dit stukje zit in de staart en betreft de onaangename Sinterklaassurprise voor spekslager Krol. Hij is beroofd van zeven hammen, gestolen uit zijn slagerij aan de Kerkstraat 3-5. Nu staat Kerkstraat 2 wel genummerd op de kiek, drie en vijf zullen daar dan ongeveer schuin tegenover liggen om u maar een beeld van de lokatie te geven. Gelukkig heeft slager Krol nog een andere hobby.....Goudvinken en aanverwante vliegende vrienden. Zoals daar zijn Schildmeeuwen en Raadsheeren. Zelf gaat het hem minder voor de wind en worden al zijn panden onder de hamer gebracht. Einde Goudvink Krol. Aan slager Krol en Schoenenmagnaat Krol in de Hoofdstraat zijn hier bij Noordwijkse Huizen al vele afleveringen gewijd, zoekt u ze nog even op, lekker straks in de kerstvakantie.

Pas Getrouwd: Feest in de Kerkstraat

Pas getrouwd en nog geen Naaimachine? Vlug naar Joh. Engel. Het loopt helemaal voorspoedig af getuige deze foto van een feestelijk versierde Kerkstraat  met slinges en met bloemen.....en een volk dat er op de been is! Allemaal in de rij natuurlijk voor zo'n naaimachien van Joh. Engel. Zijt gij tevreden, zegt het uw vrienden....nou ze hebben geluisterd hoor: het loopt storm voor gebruikte naaimachines.
De witte blokjes op de foto's verwijzen naar de bron: Regionaal Archief Leiden


 Mocht er dan toch wat mis gaan met het apparaat, dan komt Joh. Engel terstond zijn vakkundigen hulp aanbieden......had je ze nog maar zo, solied en voor- en achteruit werkend met het nieuwste van het nieuwste een kokerschuit. Het lijkt nog gisteren dat moeder prutsend met haar kokerschuitje Joh. Engel de hemel in prees met  woorden van geheel andere aard, omdat dat kreng nooit eens behoorlijk wilde naaien.
Zo dit is mijn Kerkstraat van vandaag, daar moet u het voorlopig mee doen!