dinsdag 18 november 2014

Uitstappen bij het Casino, naar Hotel WincklerHet is leuk om te zien dat vrijwel dezelfde mise en scène op deze aanzicht een totaal andere wolkenhemel weergeeft....foto-shoppen in de dertiger jaren....! Dan: Er is niet veel te vinden in de kranten over Hotel Winckler het uiterst rechts op deze foto gelegen hotel dat ooit in opdracht van de heer Adolph Winckler als villa werd gebouwd en daarna in handen kwam van de heer Emiel Leuchten die - volgens de een lintje verdienende groot Noordwijker Hans Montanus- gedoopt werd als Wilhelm Ludwig Emil Adam LEUCHTEN, pensionhouder, geboren Neuss a/Rhein 05-11-1884. Zuid-Boulevard 24, Pickéweg 14a. Gehuwd met Margaretha MÜLLER Uit dit huwelijk: 1. Joachim Heinrich August het tweede kind kwam helaas levenloos ter wereld. . Het hotel werd spijtig genoeg 
tijdens de oorlogsjaren gesloopt.
Op 28 november 2008 kwam de bouw, ondernomen in 1903, al in beeld bij Noordwijkse Huizen: De Heer A.Winkler te Oldenburg geeft opdracht aan de heer A. van Dam een villa te bouwen op een duintop. Kosten 17.550 guldens.


Ruim tien jaar later is de 'Villa' tot 'Pension' verworden een lot dat bijna alle Noordwijkse villa's beschoren was.

Als ik ooit nog eens 'zin' heb ga ik kijken of er een relatie valt aan te tonen tussen deze Winkler en de Winckler van de Prins. Maar dat kan nog ff duren!
Ach die relatie tussen Winkler en Winckler Prins......het is er nog neit van gekomen!