woensdag 22 juli 2015

De Competitie, Noordwijk 22 juli, Northgo Wandeltochten

Heel wat Noordwijkse Tippelaars doen  mee  aan de Vierdaagse van Nijmegen.......sterkte allemaal  en een probleemloze wandeling toegewenst en heel veel plezier......aan al die maanden van training en voorbereiding komt nu een einde en heel wat zullen meedenken met Freddy Mercury: Is this the real thing.....is this reality.....als ze vrijdag met de gladiolen in de armen de  finish  gaan passeren.....succes allemaal.....en  dan  volgend jaar meedoen aan een van de Sportieve Noordwijkse Evenementen, misschien zelfs wel weer een jubileum Northgowandeltocht, helemaal leuk en feestelijk!

Nog  even een korte terugblik op wat eerdere publicaties van Noordwijkse Huizen over de Northgotochten:
"Ter voorbereiding op de volgende week beginnende Nijmeegse Vierdaagse nog even een terugblik op dat geweldige Noordwijkse evenement de "Northgo Wandeltocht" waarvan de eerste zo'n dikke 50 jaar geleden van start ging onder aanvoering van Burgemeester mr.G.F.W. van Berckel in gezelschap van 1054 tippelaars. Jan van 't Slot, winnaar van het eerste uur, zal inmiddels wel met pensioen zijn!"
"Als rechtstreekse Noordwijkse concurrent van de Nijmeegse Vierdaagse komen de Northgo- wandeltochten uit het begin jaren vijftig om de hoek kijken. Ook de op die zaterdag in juli 1955 precies 8 jaar jong geworden tweeling Leo en Berry van Dooren lopen die dag mee. Wethouder Jan van Leeuwen richt zich persoonlijk per felicitatie tot hen! Met vuurwerk tot besluit!"Vandaag opnieuw aandacht voor de aflevering over de 3e Northgo-Wandeltocht in 1955 met een foto van de Drumband van de Nationale Reserve uit Den Haag en Kolonel Blanken die het defilé afnam.