woensdag 29 juli 2015

De Competitie, Noordwijk 29 juli, Flessen Arie Westgeet

Flessen Arie, wie kent hem  niet, onze vrolijke publieksvermaker......zijn er CD's van vraag  je je af.....even zoeken  naar de TV-opname met Willem O Duijs, waar zijn ze gebleven die beroemde Noordwijkers uit de jaren zestig van de vorige eeuw.....even  melden voor een gezellig bont avondje.


Flessen Arie Westgeest, wie kent hem niet. Maar na -te lang- speuren in het digitale krantenarchief komt er weinig bruikbaars uit. Dan maar terug naar het huiswerk! De zolder opruimen!

Vijf dozen met krantenknipsels en ander oeverloos materiaal wachten op sortering. Doos één levert de nodige "o jaa's" en "dat wist ik niet meer" op. De geselecteerde stapel is net zo hoog geworden als de lege doos. Dan maar een lege vuilniszak en zonder er nog één keer naar te kijken gaat alles erin. Nog vier dozen te gaan. Op naar de dichtsbijzijnde papier container, daar gaan de goede herinneringen. Maar één knipseltje heeft het dumpen overleefd en fladdert weg in de wind....die foto, dat gezicht komt me bekend voor: Flessen Arie!


Het blijkt een alleraardigst artikel uit de rubriek "Op'evist" van de meest productieve -Noordwijk, haar Inwoners-documentalist Ton Meijer . Hoogste tijd dat al zijn artikelen op internet verschijnen. Zoveel info die niet verloren mag gaan. Wie weet hoe het met de digitalisering ervan staat? Ben benieuwd.