zondag 26 juli 2015

De Competitie,Noordwijk 26 juli

Wie herkent de dames uit dit  gezelschap? Ze zijn gelogeerd in het pension Zee en Duin in Noordwijk aan Zee.  Hoofdbewoonster is mevrouw Johanna Sara Bijdendijk, weduwe van Isaac Cornelis de Regt. Misschien is de andere dame de pensiongast mevrouw Robertson uit Rotterdam in gezelschap van haar dochters en kleinkinderen......zou het u graag  met zekerheid zeggen maar  met de tijd zal het antwoord op dit vraagstuk gevonden worden.......alvast enkele gegevens.....
Mevrouw Robertson, je hoopt al snel dat het dé mevrouw Robertson zal zijn, Suze Robertson, de schilderes, die met stevig penseel een grauwende zeewind wind door het zeedorp kon laten razen om als die storm  was uitgeraasd bleek er de zeemansvrouwen naar de kerk te sturen om daar  te danken voor de behouden thuiskomst van hun mannen. Mooie beelden!

Maar meer waarschijnlijk dat de  pensiongast van pension Zee en Duin  de echtgenote van  Dr. Adriaan Robertson is. Hij is apotheker van beroep en vader van haar kinderen  met een ferme stoet kleinkinderen in het gevolg......hoor het graag van u. 
 

Houdt u ook de aflevering van morgen nog even in de gaten.......volgt er slecht nieuws over pension Zee en Duin.