woensdag 23 januari 2013

Grand Pension Rembrandt

'Pension Rembrandt, Noordwijk aan Zee'Het is op 18 december 1912 dat trots de vlag waait op het zojuist "onder de kap" gekomen 'Grand Pension Rembrandt' te Noordwijk aan Zee.  De bouw verloopt voorspoedig en al op 1 mei 1913 kan het 70 kamers omvattende bedrijf worden geopend. De ontwerper en eigenaar geniet van het uitzicht op het fraaie terras. Hij zit in een rolstoel, onder het toeziende zorgzame oog van het personeel. Al die goede zorg mag echter niet baten! Op 3 april 1915 komt hij te overlijden.

 
Zijn zoon J.W.P Spruijt heeft jarenlang hotelervaring opgedaan in  'Ons Genoegen' te Oostvoorne aan Zee,  om het bedrijf - gedurende de ziekte en na het overlijden van zijn vader- voort te kunnen zetten.

 
Voor Pinksteren 1913  en in juli  zijn er voordelige aanbiedingen voor Grand Hôtel-Pension Rembrandt als 1e klas familie pension, 70 Slaapkamers en Salons, schoone en rustige ligging op [het] hooge duin vlak aan zee. Moderne inrichting. Matige prijzen. Prospectus gratis op aanvrage...wat zou ik dat boekje graag nog eens inzien. Onder het genot van een borreltje.....comform art 7 der Drankwet. We zien u vast nog wel eens terug, bij Hotel-Pension-Restaurant Rembrandt te Noordwijk aan Zee.