dinsdag 22 januari 2013

Van Bomsteeg tot Bomstraat
Kunt u lezen wat er op dat briefje aan het raam staat? 'Flinke platstrijkster' gevraagd misschien? Zou kunnen. Misschien nodig voor de goederen van de expositie die in het pand gaat worden gehouden. Kan nog maar even, want dan wordt het oude redershuisje gesloopt: doorbraak van de Hoofdstraat naar de Bomsteeg. De verbindingsweg tussen de Hoofdstraat en de Binnenweg moet voor het publieksverkeer worden opengesteld! Kan de maximum snelheid voor motorijtuigen binnen de bebouwde kom eindelijk worden verhoogd tot 30 km per uur.....best modern eigenlijk! Rijden we er anno 2013 in deze verkeers-luwe sleuf nog!

 Regionaal Archief Leiden
Pand Hoofdstraat 97 te koop (bewoond door fam. Meeuwenoord)
Exposition:  De elegante dames hebben het net bekeken, ze  lijken zeer gecharmeerd te zijn.  De  Noordwijkse in klederdracht lijkt minder overtuigd het pand te verlaten. Zeker een ter visie-legging van de ruimtelijke-ordening-plannen voor de doorbraak van de Hoofdstraat-Bomsteeg-Binnenweg. Oeps...is nog geheim.....mag niemand weten wat het kost!


Regionaal Archief LeidenEn, dan eindelijk is het zover....de verbreding van de smalle Bomsteeg, ten koste van wat oude typisch vissersdorpjesachtige huisjes, is nog maar nauwelijks tot stand gekomen of een nieuw probleem dient zich aan.  Een urinoir! Daar werd heel wat over afgeze.......Maar als het dan allemaal geregeld is en die smalle steeg tot aanzienlijk woon- en winkelcentrum is herschapen moet ook de aanduiding steeg maar eens verdwijnen.Dat willen de bewoners graag. Een prinsesselijke naamgeving is een optie maar wordt als 'te pompeus' beoordeeld: Steeg wordt straat, en dat is ít! Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Hoe Noordwijks kan iets zijn!