zondag 27 januari 2013

Het Huisje aan de Gooweg


Het is een treurig ongeval! Dokter Mijnlieff, is Algemeen Secretaris voor het  Internationaal Congres voor Reddingswezen en eerste Hulp bij Ongelukken. Juist hem overkomt het noodlot dat zijn echtgenote,  in zijn gezelschap een dodelijk ongeluk overkomt. Wrede speling van het lot.  Hij is met zijn gezin op de  fiets onderweg van Noordwijk naar het Familie-landhuis aan de Gooweg,  als door aanraking met een andere fietser mevrouw Mijnlieff ten val- en op de rijweg terecht komt en  door een auto wordt overeden,  zelfs de bijstand van prof. Zaaier uit Leiden,  kan haar leven niet meer redden.
 Enkele jaren later wordt er in het landhuis ingebroken, een grote spiegelruit wordt moedwillig verbrijzeld met een grote straatklinker en dat onder het toeziend oog van Veldwachter Steenvoort die het landhuis tijdelijk bewoont.
Veldwachter J. Steenvoort op zijn beurt is wereldberoemd én gerespecteerd in Noordwijkerhout. Bij zijn zilveren jubileum als gemeente-veldwachter houdt hij een receptie in zijn gastvrije, aardige woning aan de Gooweg en zo is er toch nog een Happy-End gekomen aan een treurige geschiedenis.