woensdag 24 september 2014

Noordwijk aan Zee , Herdenking Maritieme Zeeramp op 22 september 1914

Herdenking oorlogsslachtoffers 25 september 2014 te Noordwijk aan Zee.
Noordwijk onthult op donderdag 25 september een nieuw monument.
Beleef het mee
Het herdenkingscomité van Noordwijk nodigt iedereen van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Dit bijzondere moment met de genodigden te beleven.
Tijd en locatie De onthulling van het monument vindt plaats op donderdag 25 september, 19:30 uur op de Koningin Wilhelmina Boulevard, ter hoogte van Hotels van Oranje.
Ter nagedachtenis
Het is een monument ter nagedachtenis van alle slachtoffers van oorlogsgeweld sinds de maritieme zeeramp op 22 september 1914, die op Noordwijks grondgebied zijn aangetroffen of zijn begraven. In 1920 heeft de Britse Oorlogsgravenstichting besloten om alle in Nederlandse kustgemeenten begraven oorlogs-slachtoffers te verzamelen op vier ‘centres of concentration’, waaronder Noordwijk. Het nieuwe monument zal een eigen plaats krijgen in de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden."
Nieuwsgierig geworden naar de toedracht van de ramp? Kijk dan even bij collega-blogger Stranddingen, met ook nog veel meer andere zeerampen.......onvoorstelbaar hoeveel mensen het leven verloren in de branding voor  Noordwijk en nog onwaarschijnlijker zijn de vele reddingen.....lees het nog eens na, in dierbare herinnering.