donderdag 25 september 2014

Vandaag: Onthulling Monument

Vandaag is het dan zover: de slachtoffers van o.a. de rampen met de "Aboukir", "Hogue"en de "Cressy" worden geeerd in het monument dat ter nagedachtenis wordt geplaatst aan de Koningin Wilhelmina Boulevard te Noordwijk aan Zee. Collega Blogger  'Noordwijkse Strandingen"kon dit er over vermelden:
Morgen, 25 september 2014 vind in Noordwijk de onthulling plaats van het standbeeld ter herinnering van de maritieme oorlogsslachtoffers, waaronder die van de  "Aboukir", "Hogue"en de "Cressy" , die hun laatste rust vonden in Noordwijkse aarde. Een groots moment voor een klein monument vindt morgen plaats aan de Koningin Wilhelmina Boulevard, aanvang 19.30 uur.
De plaats waar de onthulling zal gaan gebeuren.
Nog even de aandacht voor bovenstaande opname. Links krijgt men nog het dak te zien van een " Glazen School"die bij gelegenheid van een ander groots herdenkingmoment, dat van de sterfdag in Noordwijk van Maria Montessori, tijdelijk is opgericht. Meer in het dagblad Trouw van 22 september 2014: "Noordwijk is morgen ook het toneel van de viering van 100 jaar Montessori-onderwijs in Nederland. Op de boulevard wordt het glazen klaslokaal nagebouwd waarmee Montessori in 1915 furore maakte op de wereldtentoonstelling in San Francisco. In het Italiaanse paviljoen werden 21 arme kinderen achter de glazen wand aan het werk gezet met Montessori- materiaal. Het was een nabootsing van Montessori's werk in het Casa dei bambini in Rome. Daar had Montessori bij 'afgeschreven' kinderen uit het proletariaat fantastische resultaten geboekt met haar methode."