zondag 28 september 2014

Uitstappen bij het Casino: Under The Boardwalk.....

Nooit geweten.......de boardwalk die hoog op het verlanglijstje van Noordwijkse Huizen staat, bestond al! Wist u dat in de jaren dertig van de vorige eeuw, er een prachtig wandelpad door de duinen zich uitstrekte over het Huis ter Duin terrein......mooi toch.....wanneer mag ik het lint ter opening komen doorknippen......heb het toespraakje al klaar! Al in 2010 zeurde Noordwijkse Huizen er al over: woensdag 20 januari 2010; Huis ter Duin van Gewapend Beton .Het is iets minder rigoreus dan het plan voor een tunnel uit 1934. Misschien mag ik het nog beleven, de opening in 2034....
Het plan uit 1934 is nooit uitgevoerd! Jammer! De Noord-Boulevard zou via een tunnel onder de duinen bij 'Huis ter Duin' verbonden worden met de Zuid-Boulevard. Kilometerslang flaneergebied voor badplaatsgasten. Prachtig plan, nooit gerealiseerd.

Het leek zo simpel maar ook zo mooi, vergeten zijn die plannen, goed om er nog eens aan terug te denken. Plannen maken, een hobby van 'Noordwijkse Huizen'.

Daarom, gratis en voor niets voor u nog een fraai flaneerplannetje: maak een wandelpad. Desnoods op palen. Een originele 'board-walk' zoals in Miami of welk andere vorm van natuurpad dan ook.


Vraag de Koningin voor de opening het lint door te knippen. Tussen de Koningin Wilhelminaboulevard en de Koningin Astridboulevard, dé Koningin Beatrix Promenade! Koninklijke Bloemen Badplaats! Noordwijk "The Juwel in the Crown".

Maar, helaas, zo gaat het met de meeste plannen: ze eindigen op het kerkhof of zoals in het geval van de Provincialen Weg, ernaast!